Friday, January 22, 2016

När är det nog med Johnny Manziel?

Hur mycket tålamod kan man ha med en mycket lovande spelare?

Johnny Manziel, aka Jonny Football, draftades 2014 som #2 av Cleveland Browns. På collage hade han spelat för Texas A&M som QB med strålande resultat och "alla" förutspådde honom en helt lysande karriär i NFL. (Texas A&M är ett av bara två universitet i USA som jag besökt och flera vänner har gått där, så jag fick upp ögonen för Manziel relativt tidigt och jag hoppades att han skulle lyckas, helt enkelt för att jag vet varifrån han kommer.) 

Cleveland behövde verkligen ett break och genom att välja Manziel i draften 2014 skulle de få det. Jonny fick spela ett antal matcher redan sin första säsong även om mycket av den träning och tid som behövs för att framgångsrikt skifta från collage till pro inte hunnits med. Och han levererade ett antal fantastiska prestationer, blandat med nybörjarmisstag. Ganska förväntat egentligen och inget att oroa sig över. 

Problemen hopade sig istället utanför planen. Vissa saker sades officiellt, mycket är bara rykten. Men ganska tydligt är att Manziel har problem att hålla sig ifrån alkohol och att inte festa när det är olämpligt. Under pre-season 2015 fick han behandling för sina alkoholproblem men frågan är om han fullföljde eller avvek därifrån? Under säsongen 2015 har Jonny hanterats konstigt av Browns, om man frågar mig. Ena omgången har han startat, bästa gång har han varit tredje QB efter att ha synts på sociala medier festandes. Det har sällan (aldrig?) varit prestationen på plan som styrt utan vad som hänt utanför plan. Browns lär ha sagt att typ "det här är sista varningen" och liknande flera gånger. 

Nu, under slutspelet - som Browns naturligtvis inte tog sig till - bekräftas det att Jonny inte dykt upp när han skulle få behandling och laget skulle ha sista samlingen för säsongen. Och Browns säger igen att de ska "sätta sig ner och prata" med Manziel. 

Och jag tänker: Har de inte redan sagt att han har fått sin sista varning??? Manziel må vara en unik talang, men har han inte satt sin sista potatis ännu? Är det någon som tror att det kan bli en framgångssaga av Jonny Football längre? Jag gör det då inte. Nu hoppas jag bara att Browns inser att de inte kommer att lyckas, släpper Jonny, glömmer och bara går vidare. Det blir i så fall ett tragiskt öde för en spelare som kunde fått "allt" men som inte lyckades ta chansen, delvis för att omgivningen inte satte ner foten, ställde lite tydliga och raka krav och - viktigast - höll fast vid de konsekvenser som skulle ske om kraven inte infriades. Tragiskt. 

Uppdatering 2016-02-03:
Browns meddelar att Manziel kommer få lämna laget den 9 mars då nästa spelår officiellt börjar. 

2 comments:

  1. Panerai watches are undeniably sexy and have an excellent brand image. Not always the watch for when you want something horologically interesting on your wrist, they are a great default Replica Panerai watches for days you want something “simply nice” on your wrist. Still a jeweler in spirit, Replica Panerai Watches strives for that polished high-end look as opposed to being overtly avant garde.Replica Panerai Watches make some of the most eye-catching watches I was finding a new tote Valentino handbags I could use to go to work and also carry my Ipad around when necessary.

    ReplyDelete