Sunday, January 10, 2016

Hur det gick i wild card-omgången?

Kansas City Chiefs-Houston Texans 30-0
Kansas City körde kanske inte över Texans, men Texans vek ner sig med dåligt spel från framförallt QB Brian Hoyer. Första offensiva TD (Kansas City) kom först en god bit in i andra halvlek. I halvtid stod det 13-0 till KC efter en kick-off-retur i matchens första spel samt två field goals. (Alla poäng hade alltså levererats av Kansas City's special teams.) Första halvlek var egentligen ganska jämn om man ser till det offensiva spel som lagen presterade - misstagen skapade poängen.
Det var först i andra som KC skärpte till sig och gick ifrån ordentligt. Alex Smith (QB som fick gå från San Fancisco för några år sedan) har blommat ut, var stabil och gjorde det han och anfallet skulle.
Slutresultatet 30-0 var första gången sedan 1999 som ett lag gick poänglöst från en slutspelsmatch. Resultatet var inte orättvist. Frågan är om inte Texans borde ha kastat in sin reserv-QB i andra halvlek bara för att ändra på matchbilden; fyra interceptions från Hoyer borde ha räckt.
Chefs får nu spela mot Patriots i nästa omgång.

Pittsburgh Steelers-Cincinnati Bengals 18-16
Om matchen i Houston var "spel mot ett mål" böljade det mer fram och tillbaka i Cincinatti.
Första halvlek var relativt jämn och mycket ställningskrig. Steelers lyckades ta ledningen (6-0) genom två field goals.  I andra utökade man med en touchdown (men missat tvåpoängsförsök) och ett field goal till 15-0.
Bengals gav sig inte och åt sig i fjärde quartern ikapp och tog över ledningen (15-16) med c:a 1:30 kvar av matchen.
Under matchens sista 90 sekunder lyckades först Steelers kasta bort bollen, och Bengals tappa den i nästa spel innan Steelers använde klockan och sina time-outs perfekt för att få in ett sista field goal och vinna med 18-16.
Slutspelsrutinen drog alltså det längsta strået.
Steelers får nu möta Denver i nästa omgång; ett Denver som man slagit tidigare under säsongen, men det var när Payton Manning var skadad. Hur går det nu?

Seattle Seahawks-Minesota Vikings 10-9
Mycket av snacket före och under matchen handlade om kylan; det var typ -20 C. Båda lagen hade svårt att få till något bra spel i kylan; länge var det Minesota som fick något att fungera. De samlade ihop tre olika field goals innan Seattle i fjärde quartern lyckades ta sig samman och göra först en TD och sedan ett FG. Men Minesota såg trots allt ut att kunna gå vinnande ur matchen: I sin sista drive tog man sig långt fram och skulle "bara" göra ett FG från 27 yds med några få sekunder kvar. Kickern som hade gjort Vikings alla poäng under matchen gjorde dock något litet misstag (halkade till eller var det bollen som hölls lite snett?) och kicken gick tydligt åt vänster.
Seattle-spelarna trodde knappt sina ögon, tackade högre makter och tog sig vidare till en högintressant match mot Carolina Panthers nästa vecka.

Green Bay Packers-Washington Redskins 35-18
Green Bay har under säsongen kämpat med att få offensiven att fungera och Aaron Rogers har inte haft någon bättre statistik. I första quartern återupprepade historien sig och Redakins tog bl.a poäng på en Safety när man sackade Rogers i endzone.
Green Bay tog sig dock samman och till halvtid hade man knaprat sig ifatt och förvirrad, 17-11.
I andra halvlek visade Green Bay var skåpet ska stå och drog iväg till slutställningen 35-18. Nu blir det Arizona i nästa omgång.