Sunday, January 17, 2016

Hur det gick i Divisional round

Kansas City Ciefs-New England Patriots 20-27
I denna match fortsatte Kansas City spela bra, precis som de gjort i elva raka matcher utan förlust. Framförallt fick man springspelet att fungera fantastiskt bra. Det enda problemet var att New England mötte upp med ett superbt passningsspel och förmågan att ta fram stora spel när de kunde göra stor skillnad. Gronk och Brady i NE gjorde vars en TD i första halvlek när KC bara fick till två FG; 6-14 i halvtid. 
I andra halvlek inledde KC med en bra drive men just när det är läge att knyta ihop säcken sker matchens första turnover (en fumble) och NE får ta över. Via en ännu bättre drive går man raskt fram till en TD (Gronk igen) och ledning 6-21. 
Men skam den som ger sig. KC kontrar med en bra drive med både bra pass- och springspel och tråcklar in en TD; 13-21. Matchen fortsätter i fjärde quartern att bölja fram och tillbaka när båda lagen skärper till sig i försvaret. NE får in två FG medan KC får in en TD, dock till priset av att för mycket tid runnit iväg. Klockan tickar ut och NE är vidare med 20-27. 

Green Bay Packers-Arizona Cardinals 20-26
Detta var matchen som verkar ha innehållit allt. (Nej, jag orkade tyvärr inte sitta uppe på småtimmarna och se alltihop...) Ledningen skiftade flera gånger, lagen byttes om att ha kommandot, en klassisk upphämtning, stora spel, avgörande i övertid och en stjärna som blir riktig hjälte. 
I sista spelet av ordinarie tid lyckas Green Bay kvittera matchen till 20-20 genom en klassisk "Hail Mary"; ett riktigt långt kast ända in i endzone där båda lagen hugger efter bollen. 
Arizona får sedan börja med bollen i förlängningen. I det första spelet lyckas Carson Palmer hitta Larry Fizgerald med en passning och en lång löpning för totalt över 70 yards, och blir stoppade bara precis före mållinjen. Efter en misslyckad passning lyckas firma Carson-Fizgerald i övertidens tredje spel åter och en touchdown avgör matchen. 

Seattle Seahawks-Carolina Panthers 24-31
Matchen med två ansikten. I första halvlek lyckades Panthers med det mesta och Seahawks spelade som ett sämre collagelag. I halvtid ledde Carolina med 0-31, och man tänkte att nu var det väl klart. 
Men i andra halvlek var det (nästan) omvända roller. Seahawks gjorde två TD i tredje kvarten och fick till ett antal svåra spel. I fjärde fick man även en tredje TD, och jakten förtsatte. Gång på gång lyckades Panthers inte kamma hem poäng och Seahawks verkade ha en chans. Men i sin sista drive lyckades man bara få till ett FG (24-31) och Carolina lyckades få klockan att ticka ut. 
Som Carolina spelade i första halvlek har jag svårt att se någon som hållet tätt. Men som de spelade i andra har jag svårt att se att något av de andra lagen ska misslyckas. Vi får se hur Arizona hanterar detta nästa helg. 

Pittsburgh Steelers-Denver Broncos 13-21
Försvarens match. Båda sidor spikade igen bra och tillät få stora spel. Steelers var länge det enda laget som lyckades med en TD medan Broncos gjorde flera FG i följd. I sista kvarten lyckades man slutligen få till ordentligt med poäng och springa om och ifrån Big Ben & CO. 

No comments:

Post a Comment